Taliban'dan kaçan 134 Afgan askeri Tacikistan’a sığındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Taliban saldırısından kaçan 134 Afgan askeri, Afganistan sınırını geçerek Tacikistan topraklarına sığındı. Tacikistan, sınırı geçen Afgan askerler arasında 4 yaralı olduğunu açıkladı.

Tacikistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, Taliban saldırısından kaçan 134 Afgan askerinin Afganistan sınırını geçerek Tacikistan topraklarına sığındığını bildirdi. Komiteden yapılan açıklamada, Taliban’ın Afganistan’ın Kunduz eyaletindeki Tacik-Afgan sınırındaki Şirhan sınır kapısına yaptığı saldırıdan dolayı sınırdaki durumun gergin olduğu bildirildi.

AFGAN ASKERLERİNE HİÇBİR ENGELLEME OLMADI

Söz konusu açıklamada, Taliban’ın bu saldırısından kaçan Afganistan hükumet güçleri mensubu 134 askerin, Tacikistan topraklarına geçtiği belirtilerek, “İnsanilik ve iyi komşuluk ilkelerine uyan Tacik sınır muhafızları, Afgan askerlerin hiçbir engel olmaksızın sınırı geçerek Tacikistan topraklarına girmesine izin verdi.” denildi. Açıklamada, sınırı geçen Afgan askerler arasında 4 yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ O BÖLGEYİ TERK ETTİ

AA’da bugün yer alan habere göre, Tacikistan’ın Pakistan ve İran da dahil, Güney ve Güneydoğu Asya’dan yaptığı ithalatın geçtiği Tacikistan ve Afganistan arasında önemli bir ticaret ve geçiş noktası olan Şirhan sınır karakolu, Tacikistan’ın Hatlon bölgesindeki Panj ilçesi ile Afganistan’ın Kunduz eyaletinin İmam Sahib ilçesi arasındaki sınırda yer alıyor. Afganistan makamları, dün Taliban’ın yaptığı saldırı sonucuna Şirhan sınır kapısının militanların kontrolüne geçtiğini, güvenlik güçlerinin ise bu bölgeyi tamamen terk ettiğini açıklamıştı.

Ayyıldız Huri Kaptan / QHA Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.