150

Suudi Arabistan'da Deprem! Kral Selman Veliaht Prensi Kovdu, Yerine Kendi Oğlunu Atadı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suudi Arabistan Krallığı, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in yerine Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ın getirilmesi yönünde karar aldı.

21 Haziran 2017 Çarşamba 06:48

Muhammed bin Salman'ın Birinci Veliaht Prens olması yönündeki kararın Suudi Sadakat Konseyi tarafından 31'e karşı 34 oyla Muhammed bin Nayif'in yerine getirildiği ifade edildi.

ÇOK SAYIDA GÖREVİ BULUNUYOR

Aynı zamanda başbakan yardımcısı olarak açıklanan 31 yaşındaki Muhammed bin Selman'ın, savunma bakanlığı pozisyonunu da koruyacağı belirtildi.

Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan'ın Yemen'de yürüttüğü operasyonlardan sorumlu.

Muhammed bin Salman, Yemen'de yürütülen savaşın yanı sıra petrol politikasını yönetiyor ve petrol gelirlerinin azalacağı öngörülen yıllar için ülkenin nasıl yapılanacağını tasarlıyor.. Veliaht prensliğine yapılan bu atama geçen iki buçuk yılda Suudi Arabistan'da meydana gelen geniş çaplı değişimleri izliyor. Riyad, 2015 yılında Yemen'e askeri müdahalede bulunarak ve 2016 devlet petrol şirketi Aramco'nun kısmen özelleştirilmesi kararını alarak yakın ülkeleri şaşırtmıştı.

BİN NAYİF KOVULDU

​El Arabiya'nın aktardığına göre Kral Selman, Muhammed bin Selman'ın bu akşam Mekke'de bağlılık yemini etmesi çağrısında bulundu. Uzun yıllardır ülkenin terörle mücadele şefliğini yürüten Nayif'in ise içişleri bakanlığı görevinden de kovulduğu kaydedildi..(haberler.com)


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
150