Suriye’de son iki yılda 50 milyon uyuşturucu Captagon hapı ve tonlarca esrar ele geçirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye’de 2020-2021 yıllarında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yaklaşık 50 milyon Captagon hapı ve binlerce kilogram esrar ele geçirildiği duyuruldu.

Hükümet, uyuşturucu madde kaçakçılığı girişimleri ile mücadele için oldukça büyük çaba sarf edildiğini bildirdi.

Suriye’nin Viyana’daki Birleşmiş Milletler Ofisi ve diğer uluslararası kuruluşlar nezdindeki daimî temsilcisi Büyükelçi Hassan Haddur yaptığı açıklamada, Suriye'nin silahlı terör örgütlerinin her türden uyuşturucu kaçakçılığı girişimiyle mücadele etmek için çalışmaların artırılarak devam ettiğini kaydetti.

Haddur ayıca ülkesinin, uyuşturucu kaçakçılarını tutuklayarak birçok şebekeyi çökerttiğini ve saklanan büyük miktarlardaki uyuşturucu maddeye el koyduğunu açıkladı.

Haddur, Birleşmiş Milletler Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu'nun (INCB) 2021 yılı faaliyet raporunun lansmanında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Üretim yerlerini tespit etmek için gereken teknolojinin temininde zorluklar yaşıyoruz. Bu zorluğun nedeni uygulanan ablukadır. Narkotik maddelerin tespiti için sınırlı imkanlara sahibiz ve ekipman eksikliği yaşıyoruz. Buna rağmen Suriye 2020 ve 2021 yıllarında yaklaşık 50 milyon Captagon hapı ve binlerce kilogram esrar ele geçirdi."

Hassan Haddur  Suriye'nin coğrafi olarak önemli konumunun ülkeyi uyuşturucu kaçakçılığı için adeta bir geçit haline getirdiğini belirttiği açıklamasında son yıllarda farklı ülkelerin desteklediği terör örgütlerinin sınır bölgelerini ele geçirmesiyle bu sorunun, sınır ötesi suç gruplarının faaliyetleri nedeniyle daha da kötüleştiğini vurguladı.

Haddur INCB’ye, küresel uyuşturucu sorunuyla ilgili konuları profesyonel ve tarafsız bir şekilde ele alması ve bu konuda kurulun kullanabileceği verilerin iyi doğrulanması gerektiği çağrısında bulundu.

Haddur ayrıca Suriye'de bu ve benzeri zorlukla yüzleşme çabalarında yardımcı olabilecek şekilde kendilerine daha fazla veri sağlanmasını istedi.

Hassan Haddur açıklamasının sonunda INCB’nin herhangi bir siyasileştirme olmadan konuyla ilgili tüm üye ülkelere tarafsız bir biçimde yardım sağlamaya devam edeceğine güveninin tam olduğunu vurguladı.

(Russia Today  ve Şam/Şarku’l Avsat)

Anahtar Kelimeler:
SuriyeUyuşturucuKaçak Hap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.