Suriye'de hayatın akışı: Süper Lig Futbol Şampiyonası devam ediyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İç savaşın çirkin yüzünü yaşayan Suriye'de hayatın olağan akışı eski haline döndü. Bunun en çarpıcı örneklerinden birisi de Suriye Süper Ligi Şampiyonası için yapılan futbol karşılaşmaları.  

SANA Suriye Arap Haber Ajansı'nın süper lig şampiyonluk maç haberine göre;

Teşrin takımı, 23. Haftada Harcelle ile oynadığı maçı 2-1 kazanarak Süper Lig Futbol Şampiyonası unvanına adım adım yaklaştı.

Lazkiye’nin El Basil Stadyumu’nda düzenlenen maçta Teşrin’in gollerini Harcelle’den Vesim el Nabhan kendi kalesine ve Ali al Başmani 50. ve 79’da Harcelle’nin tek golü ise 68’de Abdulrezzak Hüseyin’den geldi.

Homs Al Baladi Stadyumu’nda Vesbe, 5. dakikada penaltıdan Kerem İmran tarafından atılan tek golle konuk Hattin’i mağlup etti.

Vahde takımı ise küme düşen ev sahibi Nevair’i Hama El Beledi Stadyumu’nda oynanan maçta 2-1 yendi. Vahde’nin gollerini 10 ve 35. dakikalarda Abdulkadir Uday ve Eymen Akil, Nevair’in tek golünü ise 79. dakikada Ubada el Varra kaydetti.

Halep’teki Al Hamadaniye Stadyumu’nda Al ittihad, 35. dakikada Mohamed Rihaniye tarafından kaydedilen tek golle Ceble’yi mağlup etti.

Kendi yönünden Kerame Ev Sahibi Fütüvve’ye karşı Şam Feyha Stad’ında oynanan karşılaşmayı 90. Dakikada İbrahim Zeyn’in penaltıdan attığı golle kazanarak kümede kalmak için ümitlerini artırdı.

Şam El Cela Stadında oynanan Ordu ev sahibi Talia ile golsüz berabere kaldı.

Bu haftanın ilk maçı dün oynanan ve 2-0 kazanan Şurta Afrin’i yenerek başlamıştı.

Bu sonuçlardan sonra Teşrin 56 puanla lider, ardından Vesbe 49, Ordu 42, Vahde 38, Talia ve Ceble 33, Kerame, Ehli Halep ve Fütüvve 32, Şurta 23, Nevair 13 ve Afrin’in 4 puanı bulunuyor.

SANA Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.