Suriye'de Hayat: 1604 öğrenci Suriye Bilimsel Olimpiyatları’nın İkinci Aşamasının Testlerine Katılıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye Bilim Olimpiyatları’nın yeni sezon ikinci aşaması matematik, fizik, kimya, bilişim ve biyoloji dallarında yapılan testlere farklı valiliklerden ortaokul birinci sınıftan 1604 öğrenci katıldı.

Mükemmellik ve Yaratıcılık Kurumu tarafından aynı anda ve iki buçuk saat boyunca çeşitli valiliklerde kurulan sınavlarda, birinci aşama sınavlarından hak kazanan tüm öğrenciler yer aldı. Soru formlarının Suriye Bilimsel Olimpiyatı yönetimindeki merkezi bilim kurullarından geliştirildiği durumlarda ve cevap kağıtları otomatik ve merkezi bir şekilde düzeltilecektir.

Mükemmellik ve Yaratıcılık Komisyonu medya danışmanı Malik Hammud SANA’ya, ikinci aşama finalistlerinin, her uzmanlık alanında ortalama elli öğrenci ile Şam’da merkezi olarak gerçekleştirilecek final elemelerine teneffüs ortasında katılacaklarını belirtirken, her uzmanlık dalında en iyi 15 merkezin galipleri, üstün oldukları bilimsel konuda milli takım üyeliği onurunu alacaklarını söyledi.

2021 Gençlik Bilim Olimpiyatları’nda kazandıkları altın ve gümüş madalyaları takdirle birinci etap yarışmalarına katılan 31 kız ve erkek öğrenci arasından temel eğitim kademesinden 20 öğrenci bu aşamaya yönelik testlere katıldı.

SANA (Suriye Arap Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.