SPUTNİK Haber Ajansı: "Moskova'da konser salonuna terör saldırısı: 60 kişi öldü, 145 kişi ise yaralandı"

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Holl konser salonuna terör saldırsı düzenlendi. Sputnik muhabiri, salonun üst katlarının neredeyse tamamen yandığını, yangının alt katlara sıçradığını bildirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Crocus City’de yaşanan saldırının ilk dakikalarında Putin'e bilgi verildiğini söyledi.

Kimliği belirsiz kişiler Krasnogorsk'taki Crocus City konser salonuna girerek ateş etmeye başladı. ‘Piknik’ grubunun konserinin olduğu salonda düzenlenen saldırı sonucunda, ilk belirlemelere göre şu anda 60 ölü ve 145'den fazla yaralının olduğu bildirildi.

Daha sonra binada duman ve patlama olduğu bilgisi geldi. Moskova emniyetine başlı özel kuvvetlerin yanı sıra itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın Moskova Bölge Genel Merkezinin bildirdiğine göre, yaklaşık 100 kişi itfaiye ekipleri tarafından konser salonundan çıkarıldı.

Sputnik muhabiri, Crocus City konser salonunun üst katlarının neredeyse tamamen yandığını, yangının alt katlara sıçradığını bildirdi.

İngiliz BBC Haber Ajansının yayınına göre;

IŞİD, Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi. Ancak örgütün daha önce de ilgisi olmayan saldırıları üstlendiği de biliniyor.

BBC'nin Amerika'daki yayıncılık ortağı CBS, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, IŞİD'in saldırı hazırlığına ilişkin ABD'nin elinde istihbarat olduğunu aktarıyor.

ABD iki hafta önce Rusya'daki vatandaşlarına yönelik bir uyarı yayımlamış, "Moskova'da konserler de dahil toplu etkinliklerin hedef alınabileceğine dair bilgilerin değerlendirildiğini" açıklamıştı.

.....

Rosya'da 2022 Yılında yapılan daha önceki bombalı saldırı hakkındaki yazar Emekli Albay Öznur Yılmaz'ın yazısını okumak için aşağıdaki linke tıklayınız.

https://medyasiyaset.com/aleksandre-duginin-kizi-darya-duginaya-suikast/

.....

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.