Sırbistan'da Aleksandr Vucic yeniden cumhurbaşkanı seçildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sırbistan’da dün cumhurbaşkanlığı ve genel seçim heyecanı yaşandı. Seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Vucic, ikinci kez kazanarak, koltuğunu korudu.

Sırbistan’da dün yapılan seçimlerin sonuçlarını değerlendiren Aleksandr Vucic, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 milyon 245 bin oy ile oyların yaklaşık yüzde 59,9-61’ini alarak seçimleri kazandığını duyurdu. Vucic, “Halkıma müteşekkirim ve önümüzdeki süreçte çalışıp çabalayıp daha birçok şeyi başarmalıyız” diyen Vucic’in en büyük rakibi eski Genelkurmay Başkanı Zdravko Ponos ise yüzde 18 oy oranında kaldı.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Vucic’in Sırp İlerleme Partisi de oyların yüzde 40’ından fazlasını alarak parlamentoda seçimlerinden zaferle ayrıldı. Partinin yeniden Sırbistan Sosyalist Partisi ile koalisyona giderek hükumet kuracağı ülkedeki beklentiler arasında yer aldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.