Sanki hiç insan ölmeyecekmiş gibi söyledi: "Nükleer savaşta NATO'yu 30 dakikada yok edebiliriz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Uzay Ajansı Roskosmos’un Başkanı Dmitri Rogozin tepki çekecek açıklamalar yaptı...

Rusya Uzay Ajansı Roskosmos’un Başkanı Dmitri Rogozin Telegram hesabından “Nükleer bir savaş durumunda Rusya’nın yarım saat içinde NATO ülkelerini yok edebileceğini” iddia ettiği bir mesaj yayınladı. 

Rogozin, daha sonra “sonuçlarının tüm dünyayı etkileyeceği Rusya’nın böyle bir savaşa izin vermemesi gerektiğini” mesajına ekledi. 

Başkan Rogozin yayınladığı mesajın devamında “Bu nedenle, ekonomik ve askeri olarak daha güçlü olan bu düşmanı normal (konvansiyonel) silahlarla yenmemiz gerekecek” ifadelerini kullandı. 

Ülkenin orduyla tam dayanışma halinde olması gerektiğini söyleyen Rogozin, Rusya’nın ilgili sanayi sektörlerinin askeri bir temele dayalı olduğunu iddia etti. 

Rus Başkan, “Bu hemen ve hızlı bir şekilde yapılmalı. Ukrayna’da Nazilerle savaşmıyoruz. Ukrayna’yı NATO işgalinden kurtarıyoruz ve en kötü düşmanı batı sınırlarımızdan uzaklaştırıyoruz” diye konuştu. (Odatv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.