Rusya’yı son 3 ayda yaklaşık 10 milyon kişi terk etti

Temmuz ile Eylül ayları arasında Rusya’yı 9,7 milyon kişi terk etti. Rusya’dan çıkış yapanların çoğu Rus işgali altında bulunan Abhazya ve Türkiye’ye çıkış yaptı.

Rusya, Ukrayna’ya karşı savaş başlattıktan sonra Kremlin rejiminin saldırgan politikasına destek vermeyen veya savaşa gönderilerek hayatını kaybetmek istemeyen Rus vatandaşları ülkeyi terk etmeye başladı. İşgalci Putin, 21 Eylül’de seferberlik ilan ettikten sonra ülkeyi terk edenlerin sayısı kat kat arttı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Temmuz ile Eylül ayları arasında Rusya’yı 9.7 milyon kişinin terk ettiğini açıkladı.

Bu sayının önceki 3 ayda ülkeyi terk edenlerin sayısından (5 milyon kişi) yaklaşık iki kat fazla olduğunu belirtildi. 

RUSLAR EN ÇOK ABHAZYA VE TÜRKİYE’YE GEÇİŞ YAPTI

Yaklaşık 2,5 milyon Rus vatandaşı, ile Rus işgali altında bulunan Abhazya’ya çıkış yaptı. İkinci sırada ise, yaklaşık 2.1 milyon Rus vatandaşının tercih ettiği Türkiye geliyor. Daha sonra Kazakistan (1.25 milyon kişi), Gürcistan (460 bin kişi) ve Finlandiya (430 bin kişi) geliyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.