Rus şovenist Jirinovskiy'den yine skandal: "Kazakistan 2 saatte yıkılabilecek bir ülke, kuzeyi Rusların güneyi Kazakların olur"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Devlet Duması’nda şovenist söylemleriyle gündemden düşmeyen, Rusya Liberal Demokrat Parti (LPDR) lideri Vladimir Jirinovskiy yine skandal ifadeleriyle gündemde. Rus şovenist Jirinovskiy, Kazakistan’ın zayıf ve iki saatte yıkılabilecek bir ülke olduğunu iddia etti. Jirinovskiy, Kazakistan’ın ikiye bölünüp kuzeyinin Rusların, güneyinin ise Kazakların olabileceğini öne sürdü.

Rusya’nın şovenist çıkışlarıyla gündemde kalmaya devam eden siyasetçisi, Rusya Devlet Duması Milletvekili ve Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovskiy, yine bir skandala imza attı. Jirinovskiy, Kazakistan’daki akaryakıta gelen zamlar sonrası başlayan ve hükumetin istifasını getiren aynı zamanda dünya gündeminde yer alan protestolara dair kendince yorum yaptı. Rus şovenist Jirinovskiy, Rusya’nın her fırsatta başvurduğu yöntem olarak başka ülkelerin topraklarına yönelik işgalci planlarını açık eden ifadeler kullandı.

RUS ŞOVENİST KAZAKİSTAN’IN KUZEYİNE GÖZ DİKTİ

Jirinovski, Kazakistan’daki olaylara dair, “Kazakistan zayıf ve iki saatte yıkılabilecek bir ülke. Sadece ikiye bölünebilir; Kazakistan’ın Kuzeyi Rusların, Güneyi ise Kazakların olur.” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.