Rus roketlerinden saklandığı sığınakta zatürreden ölen 40 günlük bebek toprağa verildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın 24 Şubat’tan bu yana aralıksız saldırdığı Ukrayna’nın Harkiv kentinde Rus roketlerinden ailesiyle saklandığı sığınakta zatürreden ölen 40 günlük bebek, bugün Lviv’de toprağa verildi.

Rusya’nın 24 Şubat sabahı Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle can güvenlikleri tehlikede olan vatandaşlar sığınaklarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. 10 gündür aralıksız Rus bomba ve füzelerinin hedefi olan çok sayıda sivil hayatını kaybetti. 40 gün önce Harkiv’de dünyaya gelen Amir isimli bir bebek, 41. güne gözlerini açamadı. Ailesinin, Rus roketlerinden ve füzelerinden korunmak için saklandığı sığınakta zatürreye yakalanan Amir bebek hayatını kaybetti.

RUSYA’NIN UKRAYNA’YA SALDIRILARINDA 28 ÇOÇUK ÖLDÜ!

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Amir bebeğin Lviv’de toprağa verildiğini bildirdi. 40 günlük bebeğin defin işlemlerinin tamamlandığını belirten Umerov, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kapsamlı işgalinin başlamasından bu yana, şimdiden 28 çocuk öldü. Asla affetmeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.