Rus petrol devi Lukoil'in Başkan Yardımcısı Moskova'da ölü bulundu

Rusya’nın en büyük özel petrol şirketi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov kaldığı hastanenin penceresinden “düşerek” hayatını kaybetti. Sağlık görevlileri tarafından bulunan Maganov’un ölümü, yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Rus enerji sektörünün önde gelen isimleri bir bir hayatını kaybediyor. Rus petrol devi Lukoil’in mevcut başkan yardımcısı Ravil Maganov bu sabah kaldığı hastanede ölü bulundu. Maganov’un kaldığı hastanenin penceresinden “düşerek” hayatını kaybettiği aktarıldı. Sağlık görevlisi tarafından kaldığı hastanenin bahçesinde bulunan Maganov’un ölümü akılları karıştırdı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden bu yana Rus oligarklar, esrarengiz bir şekilde hayatını kaybetmeye devam ediyor. Mayıs 2022’de Lukoil’in eski genel müdürü ve milyarder Alexander Subbotin, tedavi amacıyla gittiği şamanın verdiği kurbağa zehri ile ölmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Kasım 2019’da Maganov’a Alekaandr Nevsky Devlet Nişanı takdim etmişti.

RUSYA’DAKİ ÖLÜMLER DİKKAT ÇEKİYOR

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın başından bu yana oligarkların gizemli ölümü tüm dünyada dikkat çekiyor. Rusya’nın en sık kullandığı suikast planlarından birinin intihar olduğu gözlemleniyor.

Ukrayna’daki saldırılarını sürdüren Rus yönetimi savaşta ciddi bir başarı kaydedemedi. Bunun yanı sıra pek çok ülkeden yaptırımlarla yüz yüze gelen Rusya, petrol ve doğal gaz ihracatını keserek en büyük gelir kaynağından yoksun kaldı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.