Rus işgali altındaki Kırım'da 4 bini aşkın uyuşturucu bağımlısı var

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İşgal altındaki Kırım’da uyuşturucu bağımlılarının resmi sayısı açıklandı. İşgalcilere bağlı sözde Kırım Sağlık Bakanlığı’nın psikiyatri ve narkoloji uzmanı Marina Şorenko“Kırım’da uyuşturucu bağımlısının sayısı 4 bin 500’den aşkın.” dedi.

İşgalci Rusya’ya bağlı sözde Kırım Sağlık Bakanlığı’nın psikiyatri ve narkoloji uzmanı, Kırım Bilimsel ve Pratik Narkoloji Merkezi başhekim yardımcısı Marina Şorenko gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında, işgal altındaki Kırım’da uyuşturucu bağımlılarının ve uyuşturucu kullanan kişilerin resmi sayısını açıkladı.

Утро нового дня». В гостях Марина Шоренко - YouTube

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’DA UYUŞTURUCU BAĞIMLILARININ SAYISI DAHA YÜKSEK

Sözde Kırım Bilimsel ve Pratik Narkoloji Merkezi başhekim yardımcısı Marina Şorenko, “Bu yılın Nisan ayı itibariyle resmi kayıtlara göre Kırım’daki tıbbi gözetim altında bulunan bağımlıların sayısı 4 bin 280. Ancak bağımlı olarak kayda geçen ama gözetim altında tutulmak istemeyen kişiler de mevcut. Bu kişiler de dahil edildiğinde sayı 4 bin 500’den fazladır.” diye konuştu.

Ayrıca uzman Şorenko, tıbbi açıdan uyuşturucu kullananların sayısının uyuşturucu bağımlılarına göre sayı olarak daha fazla olduğunu vurguladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.