Ruhani BM Zirvesinde konuştu: "ABD, uluslararası korsanlık yapıyor!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ruhani 74. BM genel kurul zirvesinde yaptığı konuşmada Amerika devletinin dünya genelinde cinayetlerine değinerek, İran milleti de son bir buçuk yılda bu devletin iktisadi terörüne karşı direndiğini belirtti.

FARS Haber Ajansı'nın haberinde de yer aldığı üzere, Ruhani Amerika başka milletlere yaptırım dayatarak bu milletleri iktisadi çıkarlarından mahrum bırakmaya çalıştığını, bu arada Avrupa da Amerika yönetiminin Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesinin doğurduğu zararları telafi etme sözünü yerine getirmediğini kaydetti.

ABD hakkında açıklamalarda bulunan Ruhani, “Yüzyıl Anlaşması, Kudüs'ün Siyonist rejimin başkenti olarak belirlenmesi ve Golan Tepeleri'nin işgal altındaki diğer bölgelere katılması gibi empoze edilmiş Amerikan ve Siyonist entrikaları kesinlikle başarısızlığa mahkumdur. Acımasız bir ekonomik terörizm uygulayan ABD, uluslararası korsanlık yapıyor. Yaptırımlar devam ettiği sürece nükleer anlaşmayı müzakere etmeyeceğiz. Baskı altında ABD ile müzakereleri kabul edemeyiz. İran’ın Nükleer Anlaşma’daki yükümlülüklerini yerine getirmiş, ABD’nin geri çekilmesine rağmen tüm nükleer taahhütlerine sadık kalmıştır. BM Güvenlik Konseyi kararının onuruna, Avrupa'ya, ABD çıkışını dengelemek için 11 yükümlülüğünü yerine getirme fırsatı verdik, ancak ne yazık ki sadece güzel sözler duyduk ve etkili bir eylem görmedik. Biz İranlılar, özgürlük hareketinde ulusların öncüsü olduk; kendimiz ve komşularımız için daima barış ve refah talep ettik ve hiçbir zaman dış saldırganlık ve baskıya boyun eğmedik. Tarihin en sert yaptırımlarını, milletimizin onuruna ve geçimine karşı uyguladıklarını söyleyenlerle müzakere etme davetine inanmıyoruz” diye konuştu.

Ruhani, bu şartlarda İran milleti ve devletini temsilen Amerika’nın müzakere talebine cevabı “Hayır” olacağını, İran milleti baskı, yaptırım ve iktisadi terör silahı ile onları teslim olmaya zorlayan bir düşmanla asla müzakere etmeyeceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
İranRuhaniBM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.