Putin'in en önemli rakibi Aleksey Navalny’ye ikinci suikast girişimi…

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya'da Putin'in en önemli rakibi olan muhalif Aleksey Navalny'in, ilk saldırıdan sağ kurtulmasının ardından bu defa sinir ajanıyla öldürmeye çalışıldığı iddia edildi.

Rusya'daki yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyle bilinen eski avukat Navalny, Kremlin önünde düzenlediği protestolarla biliniyor.

Navalny, 2012-2014 yıllarında cezaevindeyken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Moskova’yı insan hakları ihlalinden suçlu bulmuştu. Mahkeme Navalny’in politik saiklerle içeride tutulduğuna hükmetmişti.

Bu oalylardan sonra, Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos’ta bindiği uçakta fenalaşmasının ardından, uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı. Omsk’taki hastaneye kaldırılan Navalny’nin çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği ileri sürülmüştü. 22 Ağustos’ta Omsk’tan özel bir uçakla tedavi için Berlin’deki Charite Hastanesine nakledilmişti. Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül’de Navalny’nin sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Novichok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Bu defa İngiliz medyasında yer alan iddialara göre, 22 Ağustos’ta uçaktan indirilip tedavi için Berlin’e götürülen Navalny'ye, komadayken bir doz zehirleyici kimyasal daha verildiği öne sürüldü. Tedavi için Berlin’e gelmeden önce ölmesi umuduyla tekrar ölümcül sinir ajanı Novichok’un Aleksey Navalny üzerinde kullanıldığı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.