Putin: "135 bin Rus vatandaşı zorunlu askerliğe çağrılacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, 31 Mart 2022 tarihinde zorunlu askerlik hakkında kararname imzaladı. Kararname kapsamında, yaklaşık 135.000 bin Rusya vatandaşının zorunlu askerlik hizmetine çağrılacağı açıklandı.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, yaklaşık 135 bin Rusya vatandaşını ilgilendiren bir kararnamaye imza attı. Bu kapsamda, ülkede zorla askerlik hizmetine çağrılacak olan 135 bin kişi silah altına alınacak.

Putin’in imzaladığı kararnameye göre, 1 Nisan 2022-15 Temmuz 2022 tarihleri arasında 18 ile 27 yaş arasındaki Rus vatandaşları askere alınacak. Askere alınacak olan kişiler arasında Rusya’nın işgal ettiği Kırım Yarımadası’ndaki gençler de yasa dışı bir şekilde yer alacak.

Rus ordusu 135.000 zorunlu asker alıyor

RUSYA SAVUNMA BAKANI ŞOYGU: ÇAĞIRILAN ASKERLER ÇATIŞMA NOKTASINA GÖNDERİLMEYECEK

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 29 Mart Salı günü kararname ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Şoygu, askerlerin herhangi bir çatışma noktasına gönderilmeyeceğini iddia ederek, “Çoğu asker, üç ile beş ay boyunca eğitim merkezlerinde eğitilecek. Askerlerin herhangi bir çatışma noktaya gitmeyecek” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.