Polyanskiy'den BM Genel Kurulu'na cesur açıklama: "Batılı ülkeler yüzyıllarca sömürdükleri ülkelere tazminat ödemeli"

Rusya’nın BM Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, Batılı devletlerin yüzyıllarca sömürdükleri ve doğal kaynaklarını çaldıkları ülkelere tazminat ödemeleri gerektiği yönündeki taleplerin BM Genel kurulunda dile getirildiğini belirtti.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Rossiya 24 televizyonuna demecinde, yüzyıllarca kölelikten ve doğal kaynaklarının çalınmasından muzdarip olan ülkelerin Batılı devletlerden tazminat talep etmesi gerektiği yönündeki suçlamaların BM Genel kurulunda dile getirildiğini söyledi.

Rus Haber Ajansı SPUTNİK'te yer alan habere göre, Batılı devletlerin Rusya'nın Ukrayna'ya tazminat ödemesini isteyen kararı kabul ederken, bu suçlamalara yanıt vermekten kaçındıklarına vurgu yapan Polyanskiy, “Elbette, Batılı ülkelerin duydukları suçlamalar onlar için kesinlikle nahoş ve rahatsız ediciydi. Çünkü herkes, şu anda dünyanın farklı yerlerinde değişen yoğunlukta yaklaşık 30 çatışma varken sadece bir kriz durumuna öncelik verilmesinin doğru olmadığını, Ukrayna ihtilafının bunlardan sadece biri olduğunu söylüyordu” dedi.

Polyanskiy, “Eski Batılı ortaklarımıza yöneltilen bir diğer suçlama ise şuydu: Eğer tazminatlardan, herhangi bir şeyin tazminatından bahsedilecekse, o zaman tazminat talep etmesi gereken siz değil, yüzyıllarca süren kölelikten, sömürgecilikten, doğal kaynakların soyulmasından, uygulanan ambargolardan vb. zarar gören ülkeler olmalıdır. Gelişmekte olan ülkelerin ağırlıklı olarak bunlara yoğunlaşması, bu tür girişimleri desteklemediklerini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.