Papa Franciscus, Putin ile görüşmek istedi, fakat randevu için yanıt alamadı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden bu yana Moskova’ya mesaj göndererek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek istediğini iletti fakat halen yanıt alamadı. Papa, söz konusu isteğine ilişkin “Yine de ısrar ediyoruz. Bu kadar vahşet nasıl durdurulmaz” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, İtalyan gazetesi Corriere della Sera’ya 3 Mayıs 2022 tarihinde verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik açtığı savaşa değindi. Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı açtığı savaşın ilk günü Rusya’nın Vatikan Büyükelçisine gittiğini belirten Papa, “Büyükelçiliğe giderek, tüm dünyanın göreceği şekilde bir tavır sergilemek istedim. Büyükelçiden bu durumu açıklamalarını istedim ve ‘Lütfen durun’ dedim” ifadelerini kullandı.

Daha sonra savaşın 20’nci gününde ise Kardinal Parolin ile Rusya’ya bir mesaj göndererek Moskova’ya gitmek için uygun olduğumu ilettim” diye Papa, Kremlin’in buna onay vermesi gerektiğini, fakat mesajına halen yanıt alamadığını dile getirdi.

PAPA: BU KADAR VAHŞET NASIL DURDURULMAZ?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in şu anda bu görüşmeyi yapmak istememesinden endişe duyduğunu aktaran Papa, “Ama halen ısrar ediyoruz. Bu kadar vahşet nasıl durdurulmaz. 25 yıl önce aynı şeyi Ruanda’da yaşadık” şeklinde konuştu.

Papa ayrıca 21 Nisan’da Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile yaptıkları görüşmeyi hatırlatarak, “Orban ile buluştuğumuzda bana Rusların her şeyi 9 Mayıs’ta bitirmeye yönelik bir planı olduğunu söyledi” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.