O ülkede halkı çıldırtan karar: "Aşı olmayana akaryakıt yasağı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Korona virüs aşısı olmayanlara getirilen akaryakıt yasağı görenleri hayrete düşürdü. Aşı olmayana benzin yok pankartları Pakistan’daki akaryakıt istasyonlarına asıldı.

Dünya genelinde hükümetler vatandaşlarını korona virüs aşısı yapılması konusunda ikna etmeye çalışırken Pakistan’da bu kadarı da olmaz denilen bir akaryakıt yasağı geldi.

AKARYAKIT YASAĞI HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Korona virüs salgının azaltılması konusunda ülkeler aşı yarışına girerken bazı vatandaşlar da korona virüs aşısı olmak istemediklerini ve bunun için zorlamanın yasal olmadığını ileri sürüyorlar. 

Ülkeler vatandaşlarını korona virüs aşısı olmaları konusunda yaptırım uygulamaya devam ederken bu yaptırımlardan en ilginci Pakistan’da yapıldı. Ülkedeki akaryakıt yasağını duyan Pakistan vatandaşları durumu hayretler içinde karşılarken koronavirüs aşısı olmayanlara benzin verilmeyeceği dünyada da gündem oldu.

AŞI OLMAYANA BENZİN YOK

Aşılama oranını artırmak için akaryakıt yasağına sarılan Pakistan hükümetinin kararıyla benzin istasyonlarına Aşı yoksa akaryakıt yok’ pankartlarının asıldığı görüldü. 

Alınan karar doğrultusunda Pakistan’ın Lahor kentinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda sadece aşılı olanlara benzin satışı gerçekleştirdi.

 Milli Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.