O patlama gizli üssü ifşa etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Söz konusu bölgedeki bir füze üssüne ait binanın bir bölümünün meydana gelen patlamayla yok olduğunu gösteren bir uydu görüntüsü yayınlandı...

İsrail merkezli uydu istihbarat şirketi ImageSat International (ISI), bu hafta başlarında İran’da meydana gelen patlamanın kaynağını belirlediklerini ve patlamanın Devrim Muhafızları tarafından işletilen gizli bir füze üssünde yaşandığını iddia etti.

İran Devrim Muhafızları, 25 Eylül 2021 Pazar günü Tahran’da bir araştırma merkezinde çıkan yangın sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Söz konusu bölgedeki bir füze üssüne ait binanın bir bölümünün meydana gelen patlamayla yok olduğunu gösteren bir uydu görüntüsü yayınlandı.

Israel Hayom gazetesinin haberine göre, ImageSat International tesisin patlama öncesi ve sonrası görüntüleri paylaşarak, burasının İran Devrim Muhafızları’na ait gizli bir füze üssü olduğunu öne sürdü.

Rudaw’ın İran devlet televizyonundan aktardığına göre, Devrim Muhafızları geçtiğimiz Pazartesi günü bir açıklama yaparak, “Tahran’ın batısındaki bir araştırma merkezinde Pazar gecesi yangın çıktı ve üç kişi yaralandı. Yangın kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat’ın İran medyasından aktardığı haberlerine göre, patlama, yangın veya bunların neden olduğu hasarın boyutundan bahsedilmedi.

İsrail Hayom gazetesi, İsrail’in olay hakkında yorum yapmamayı tercih ettiğini bildirdi.

Odatv4 

Anahtar Kelimeler:
İranİsrailGizli Üs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.