Mike Pompeo: "Koronavirüs Vuhan'daki laboratuvardan çıktı ve sorumlularından hesap soracağız.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ellerinde koronavirüsün (Kovid-19) Çin’in Vuhan kentinde bulunan laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu iddia etti.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Çin laboratuvarındaki başarısızlıkların bir sonucu olan virüslere ilk kez maruz kalmıyoruz. Size bunun (Kovid-19) Vuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Bakan Pompeo, haber kanalı ABC News’e konuk olarak koronavirüs salgınına yönelik soruları cevapladı.

Pompeo, Çin yönetiminin uluslararası ajanslarda çalışan gazetecileri ülkeden atıp, uyarılarda bulunan Çinli doktorları susturarak Vuhan’da ortaya çıkan koronavirüsün gizli kalması için uğraştığını ve bu durumun dünya genelinde yüz binlerce insanı etkilediğini vurguladı.

Çin hükumetinin yaptığı bu uygulamalara yönelik net deliller olduğunu belirten Pompeo, “Başkan Trump bu konuda oldukça açık. Bizim belirlediğimiz zamanda sorumlu olanlardan hesap soracağız.” diye konuştu.

Pompeo konuşmasına, şöyle devam etti:

“Çin’in, yürüttükleri standartların altındaki laboratuvarlar ile dünyayı enfekte etme geçmişi var. Çin laboratuvarındaki başarısızlıkların bir sonucu olan virüslere ilk kez maruz kalmıyoruz. İstihbarat kuruluşları bu konuda çalışmalarına devam etmelidir ancak size bunun (Kovid-19) Vuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu söyleyebilirim.”  (QHA)

Anahtar Kelimeler:
ÇinVuhanMike Pompeo
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.