Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto,

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği’ne, sığınmacılar konusunda Türkiye’ye söz verdiği 6 milyar avroyu bir an önce ödemesi için çağrı yaptı.

Türkiye ile Polonya, Macaristan, Çekya ve Slovakya’nın aralarında bulunduğu Vişegrad Grubu ülkelerinin (V4) dışişleri bakanları video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.

SZİJJARTO: V4 ÜLKELERİNİN TÜRKİYE İLE AB STRATEJİK İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Szijjarto, toplantının sonrası yaptığı açıklamada, görüşmenin ana konusunun AB ve Türkiye arasındaki iş birliği olduğunu vurgulayarak, V4 ülkelerinin, Türkiye ile AB arasındaki stratejik ilişkilerin güçlendirilmesini desteklediğini belirtti.

Szijjarto, Türkiye ile iş birliğinin birçok alanda AB ülkelerinin çıkarına olduğunu vurgulayarak yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede ülkesinin Türkiye’den malzeme tedarikinde hiçbir zorluk yaşamadığına değindi.

“AB BİR ÖNCE TÜRKİYE’YE SÖZ VERDİĞİ MİKTARI ÖDEMELİ, YOKSA…”

Szijjarto, Türkiye’nin Avrupa’ya yönelen göçün durdurulmasında kilit ülke konumunda olduğuna dikkat çekerek, “Eğer Türkiye göç dalgasını durdurmazsa biz Orta Avrupa ülkeleri olarak bu sığınmacılarla hemen karşılaşmış olacağız. Sığınmacılar, Türk-Yunan sınırını geçtiği takdirde birkaç günde Macaristan’ın güney sınırlarına ulaşırlar. Biz böylesi bir durumla karşılaşmak istemiyoruz. Bu yüzden AB bir an önce Türkiye’ye söz verdiği 6 milyar avroyu ödemeli.” dedi.

Ayrıca Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto yakın zamanda Türkiye’nin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Facebook hesabından açıklama yaptı. Szijjarto, Türkiye ve AB arasındaki ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesinin hem Macaristan hem de Türkiye’nin ulusal çıkarına olduğunu belirterek , “Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile ticari konularda mutabakata varması ve yeni gümrük vergilerinin getirilmemesi için girişimlerde bulunacağım.” dedi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.