Kuzey Makedonya ve Kosova yerel seçim için sandık başında

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Makedonya ve Kosova’da seçmenler yeni belediye başkanı ve meclis üyelerini belirlemek için bugün 07.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı.

KUZEY MAKEDONYA

Kuzey Makedonya’da kayıtlı 1 milyon 824 bin 864 seçmen, kurulan 3 bin 480 sandıkta yerel saatle 19.00’a kadar oy kullanabilecek. Seçimde, yerel yönetimler için 299’u belediye başkanı adayı olmak üzere yaklaşık 10 bin 800 aday yer alıyor. İkinci turun 31 Ekim 2021’de gerçekleştirileceği, birinci turda yüzde 50’den fazla oy alınmadığı takdirde, en çok oy alan iki adayın ikinci turda yarışacağı belirtiliyor.

Kuzey Makedonya’da seçmenler, 81 belediye başkanını ve belediye meclis üyelerini belirleyecek. Ülkede Türk partilerinden Türk Demokratik Partisi (TDP), Türk Hareket Partisi (THP) ve Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) de seçimlerde yer alıyor.

KOSOVA

Kosova’da da belediye başkanları ve meclis üyelerini belirlemek üzere yerel seçim düzenleniyor. Kayıtlı 1 milyon 885 bin 448 seçmen, 2 bin 477 sandıkta yerel saat ile 19.00’a kadar oy kullanacak. Seçimde 23 bağımsız aday ile birlikte 32 siyasi parti, 1 koalisyon, 33 sivil girişimden olmak üzere 5 bin 500 kişi bulunuyor. Seçimde 38 belediye başkanı ve belediye meclis üyesi belirlenecek. Kosova’da Türk partilerinden Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), Kosova Adalet Türk Partisi (KATP) ve Yenilikçi Türk Hareket Partisi (YTHP) de seçimlerde yarışan partilerden.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.