Kuzey Kore lideri Kim Rusya'dan vaatler ve hediyelerle ayrıldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyareti tamamlayarak iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme sözü verdi. Zırhlı trenine binip Kuzey Kore sınırına doğru yola çıkmadan önce dün sabah saatlerini Rusya'nın doğusundaki Primorsky bölgesinde geçirdi ve burada vali Oleg Koymyakko'dan “5 intihar uçağı ve dikey kalkış yapabilen bir (Geeran 25) keşif uçağı” da dahil olmak üzere askeri araçları hediye olarak aldı.

Şarku’l Avsat’ın, Rus haber ajansı TASS'tan aktardığına göre Kim ayrıca kurşun geçirmez yelek ve termal kameralar tarafından tespit edilemeyen özel giysiler gibi sembolik hediyeler de aldı.

Ziyareti sırasında Rusya'nın Uzak Doğusundaki bir askeri havacılık fabrikasında incelemelerde bulunan Kim, burada Rus Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarının üretim süreçlerini yakından takip etti ve Su-35'in test uçuşunu gerçekleştirdi.

Kim'in Rusya'da geçirdiği altı gün iki nükleer güç arasındaki yakınlaşmayı yansıtırken, askeri alan da dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme niyetlerini teyit ettiler.

Konuyla ilgili olarak Rusya, Ukrayna'nın dün şafak vakti Kırım Yarımadası ve Moskova bölgesinde insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği ve Rusya'nın başkentinde hava trafiğinin aksamasına yol açan koordineli bir saldırıyı engellediğini açıkladı.

Ayrıca ülkenin güneybatısında bir petrol deposunda yangına neden olan başka bir insansız hava aracı saldırısının daha gerçekleştiğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.