Kudüs'te Netanyahu'ya karşı 2.000 kişilik miting; 8 aşırı sağ protestocu tutuklandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Perşembe gecesi Kudüs'teki resmi ikametgahı karşısında, hükümet karşıtı bir protestoda bir araya gelen yaklaşık 2.000 kişilik aşırı sağ eylemciler protesto mitingi düzenlediler.   

The Time Of İsrail Protestocular, “Biz, çoğunluk, sokakta dışarıdayız” ve “rüşvet, sahtekarlık, güvenin ihlali” gibi sloganlar attılar. Önceki mitinglerden farklı olarak göstericiler, polisle aralarında önemli bir çatışma olmadan gece yarısına kadar dağıldılar. Beitar Jerusalem futbol kulübünün sağcı hayranı olan La Familia üyeleri, kendi karşı protestoları için First Station eğlence kompleksinde toplandılar.

Aşırı sağ karşı protestocular “Solculara ölüm” diye bağırırken, taş fırlattılar ve bir gazetecinin kamerası da kırıldı. Ayrıca Arap yolcuları taşıdıklarına inandıkları bir arabanın peşine düştükleri de görüldü. Polis aşırı sağ mitingde sekiz kişiyi tutukladı.  

Time Of İsrail'de yayınlanan haberin bazı görüntülerini paylaşıyoruz;

Güvenlik güçlerinin  La Familia grubunun Başbakanlık Konutu'ndaki protesto eylemine yürümesini engellemeye çalıştığı da görüldü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.