Kazakistan’da başkentin adının yeniden Astana olması için imza kampanyası başlatıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kazakistan’da başkent Nur Sultan’ın isminin değiştirilip tekrar Astana olması için imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası çerçevesinde şimdiden 80 binden fazla imza toplandı.

Kazakistan’da yaşanan hükumet karşıtı protestolar ve siyasi gerilim sonrasında ülkede hayat normale dönmeye başladı. Nursultan Nazarbayev’in mirasının gözden geçirilmesi olasılığı, Kazakistan’daki protestoların başlangıcından beri aktif olarak tartışılıyor. Özellikle Astana’nın adının başkente iade edilmesi konusundaki çağrılar giderek yükseliyor. Ülkede başkentin adının değiştirilmesini talep eden bir imza kampanyası başlatıldı. Şimdiden 80 binden fazla imzanın toplandığı kampanyanın metninde, “Toplumdaki ruh hallerini göz önünde bulundurarak Kazakistan Cumhurbaşkanı, hükümeti ve parlamentosundan eski ismin başkente iade edilmesini rica ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

NAZARBAYEV’İN ADINI TAŞIYAN TÜM SOKAK İSİMLERİNİN DE DEĞİŞTİRİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Ayrıca kampanyayı başlatanlar ülke genelinde Nursultan Nazarbayev’in adını taşıyan tüm sokaklarını yeniden adlandırılmasını ve onlara “ülkenin devletliğini, birliğini ve bağımsızlığını vurgulayan” tarafsız isimler vermeyi teklif ediyor. Bilindiği üzere Nazarbayev’in cumhurbaşkanlığından istifa etmesinin ardından Mart 2019’da Astana’nın adı Nur-Sultan olarak değiştirilmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.