İtalya’da 280 aşısız sağlık çalışanı gözaltına aldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İtalyan polisinden oluşan bir ekip, yürütülen bir dizi soruşturmanın ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayan yaklaşık 280 sağlık çalışanını gözaltına aldı.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, tıp ve sağlık sektörlerinde özel ve devlet kurumunda çalışan yaklaşık 4 bin 900 çalışan hakkında inceleme yapıldı.

Polis, 126 sağlık personelinin aşı olmadıkları için işten uzaklaştırmalarına rağmen, işe gelmeye devam ettiklerini tespit etti.

İtalya hükümeti, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana sağlık sektöründe çalışanlar için aşıyı zorunlu hale getirdi.

Mario Draghi liderliğindeki İtalyan hükümeti, Kasım ayı sonunda zorunlu aşı programını 15 Aralık’tan itibaren sağlık müdürleri, öğretmenler, polis memurları ve askerleri kapsayacak şekilde genişletmeye karar verdi.

Hükümetin planlarına göre, 16 Aralık’tan itibaren sağlık personeline ek doz aşı yapılacak. 5-11 yaş arası çocuklar da aşı olabilecek.

Roma/Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.