İsrail´deki Netanyahu karşıtı gösteriler durmak bilmiyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Geçen hafta sonu İsrail´de düzenlenen Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı gösterilerde, 27 kişi gözaltına alındı.

İsrail polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Netanyahu'nun Kudüs'teki evi yakınlarında bulunan Paris Meydanı'nda protesto gösterisi düzenlendiği bildirildi. Yapılan açıklamada, "Bu akşam Paris Meydanı yakınlarında yollar kapatıldı ve halkın huzursuzluğuna neden olan gösterilerde 27 kişi gözaltına alındı" ifadelerine yer verildi.

​İsrail basınına göre, hakkındaki yolsuzluk davası ve COVID-19 salgınını yönetmedeki başarısızlığı nedeniyle Netanyahu'nun istifasını isteyen İsrailliler, Kudüs ve Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarında gösteri düzenledi.Haberlerde, Kudüs'te düzenlenen gösteriye binlerce kişinin katıldığı belirtilerek, polisin zaman zaman göstericilere müdahale ettiği kaydedildi.

Öte yandan Tel Aviv'deki protestoya katılan 82 yaşındaki bir göstericinin, hükümet yanlısı başka bir kişinin arabasıyla çarpması sonucu ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği de ifade edildi. Haberlerde, hayatını kaybeden kişinin Facebook İsrail Ülke Direktörü Adi Soffer-Teeni'nin babası Dror Soffer olduğu aktarıldı.

COVID-19 salgınında ikinci dalganın etkisine giren ve işsizliğin giderek arttığı İsrail'de, 5 ayı aşkın süredir "salgın sürecini kötü yönetmesi ve hakkındaki yolsuzluk davası" nedeniyle Netanyahu'nun istifası için gösteriler düzenleniyor.

(Sputniknews ve Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.