İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Netanyahu´yu "entrikacı ve yalancı" olarak nitelendirdii

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Kanal 12 habere verdiği demeçte "Ya bir bütçe ve işleyen bir hükümet olacak ya da seçimlere gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Gantz, Netanyahu’nun ertelediği 2021 yılı bütçe anlaşması talebinden vazgeçmeyeceğini vurguladı. Aksi takdirde meclisin dağılacağını ve iki yıl içinde dördüncü kez seçime yol açacağını belirtti. Gantz, ‘‘Netanyahu yüzünden seçimlere gidiyoruz. O olmasaydı, uzun zaman önce bir bütçe olurdu. Netanyahu'ya inanmayı bıraktım" dedi.

Koalisyon anlaşması uyarınca, Netanyahu’nun Likud partisi önümüzdeki yılın bütçesini onaylamayı kabul etmişti. Bununla birlikte Başbakan, salgının yarattığı belirsizlik nedeniyle 2020 ve 2021 için ayrı bütçelerin yapılması konusunda ısrar ediyor. Bu arada Mavi ve Beyaz İttifakı, Netanyahu'nun 2021 bütçesini ertelemeye çalıştığına inanıyor. Gantz, Likud Partisinin aralık ayında olmalarına rağmen halen 2020 bütçesini bile onaylamadığını belirtti. Hükümetin 23 Aralık'a kadar en azından 2020 bütçesini onaylaması gerekiyor.

Gantz ve Netanyahu'nun koalisyonu, mayıs ayında kurulduğundan bu yana neredeyse sürekli bir kriz içinde. Gantz, "Hükümete kiminle girdiğimi bilsem de onun da geçemeyeceği sınırları olduğunu düşündüm" dedi. "Korkarım Netanyahu, ülkesinden çok yargılanmasıyla ilgileniyor.

Netanyahu, rüşvet, dolandırıcılık ve güven ihlalinden dolayı üç ceza davasında yargılanıyor.

(Şalom)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.