İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete son yolculuğuna uğurlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığın sorunları ile yakından ilgilenen, Yunan makamlarının baskılarına ve hukuksuzluğuna karşı mücadelesi ile bilinen ve 57 yaşında vefat eden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, son yolculuğuna uğurlandı.

Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığının sembol isimlerinden 57 yaşındaki İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, 14 Temmuz 2022’de sabah saatlerinde evinde hayata gözlerini yumdu. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mete’nin cenazesi 15 Temmuz Cuma günü ikindi namazından sonra İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenaze törenine Mete’nin ailesi ve yakınları, TBMM Başkanı Şentop, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Salih Murat, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki heyet, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı Aliş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, protokol üyeleri ve binlerce Batı Trakyalı Türk katıldı. Mete’nin tabutu, binlerce Batı Trakyalı Türk’ün eşliğinde omuzlar üzerinde taşınarak 2007’den beri görev yaptığı İskeçe Müftülüğüne getirildi.

Mete’yi son yolculuğuna uğurlamak için İskeçe’ye gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, burada yaptığı konuşmada, kendisini uzun yıllardır tanıdığını belirtti ve Mete’nin Batı Trakyalı Türk azınlık için verdiği hizmetleri dile getirdi.

TBMM Başkanı Şentop, Mete’nin Batı Trakyalı Türk azınlık için çok sayıda hizmetinin bulunduğunu ifade etti. Şentop, Türkiye’nin, Batı Trakyalı Türk azınlığın durumunu ve sorunlarını da yakından takip ettiğini vurguladı. AA’nın dün aktardığı habere göre Müftü Mete’nin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.