İşgalci Rusya'nın saldırılarında Ukrayna'da 121 çocuk yaşamını yitirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı geniş çaplı işgal saldırıları sonucunda Ukrayna’daki siviller ve çocuklar hayattan koparılmaya devam ediyor. İşgalci Rusya’nın saldırılarının başından bu yana Ukrayna’da, 121 çocuk yaşamını yitirdi.

Ukrayna Başsavcılığı bugün yaptığı açıklamada, 24 Şubat 2022 tarihinden beri aralıksız Rus saldırıları ve bombardımanları altındaki Ukrayna’da, 121 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 167 çocuğun yaralandığını duyurdu. 

Açıklamada Rus işgal güçlerinin Donetsk bölgesinde devam ettirdiği saldırıları sonucu son bir günde 9 yaşındaki kız ve 14 yaşındaki erkek çocuğunun hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralandığı aktarıldı. Ayrıca başsavcılık, Rus ordusunun 22 Mart’ta Lugansk bölgesinde düzenlediği saldırı sonucu 2’si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bununla birlikte, Rus askerlerin, 17 Mart 2022 tarihinde 14 yaşındaki erkek çocuğunun gözleri önünde babasını vurduğunu ve çocuğu yaraladığı ifade edildi.

UKRAYNA’DA 548 EĞİTİM KURUMU ZARAR GÖRDÜ

Açıklamada, Rusya’nın sistematik olarak sivil altyapı tesisleri ve yerleşim yerlerini bombalamayı sürdürdüğü vurgulanırken saldırılar sonucunda 220 okul ve 155 anaokulu olmak üzere 548 eğitim kurumunun zarar gördüğü bunlardan 72’sinin tamamen yok edildiği ifade edildi.

RUSYA, UKRAYNA’YA KARŞI SAVAŞ BAŞLATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal başlattığını duyurdu. Rus ordusu Ukrayna’daki kritik altyapı tesisleri, havaalanları, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle yaklaşık 12 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 3 milyondan fazla Ukrayna vatandaşının yurt dışına sığındığını bildirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.