İran’dan Ermeni’ye destek, Türk’e kınama!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran’ın Kum şehrine ait bir haber sitesi, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimde Ermenilerden yana taraf tuttu ve işgalci Ermenilere destek mesajı yayımladı.

Nüfusunun neredeyse yarısını Türklerin oluşturduğu İran, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarla ilgili taraf tutma konusunda bugün de şaşırtmadı. Çeşitli resmî ve gayriresmî sosyal medya hesaplarından Azerbaycan’a kınama, Ermenistan’a destek mesajları paylaşıldı.

İran’da Kum şehrinde yayın yapan ve çalışanlarının bir çoğu din adamlarından oluşan Qomnews, Ermenistan’ın alçak saldırılarına maruz kalan Azerbaycan’ı kınayan bir paylaşımda bulundu.

Qomnews haber sitesinin Azerbaycan’ı kınayan paylaşımı

Paylaşımda, “Azerbaycan, Dağlık Karabağ’daki bir dizi Ermeni vatandaşını öldürdü. Azerbaycan’ın saldırısını kınıyoruz. Ermenistan vatandaşları için dua ediyoruz.” ifadelerine yer veren Qomnews, gelen tepkiler üzerine paylaşımı silip çeviride hata olduğunu iddia etti.

Tepkilerin gittikçe çoğalması üzerine bahsi geçen haber sitesi, Twitter hesabını kapattı.

***

(Kazakistan lehçesinde)

Иран халқының жартысын түрік халықтары болып табылған бүгінде Армения мен Әзірбайжан арасындағы қақтығыстарға таң қалмайды. Әлеуметтік желілердегі әртүрлі ресми және бейресми аккаунттар Әзірбайжанды айыптау, Арменияны қолдау туралы хабарламалармен бөлісті.

Ирандағы Кум қаласында эфирге шыққан және оның көптеген қызметкерлері діни қызметкерлер болған Qomnews Арменияның негізгі шабуылдарына ұшыраған Әзірбайжанның айыптауымен бөлісті.

“Әзірбайжан Таулы Қарабақта бірқатар армян азаматтарын өлтірді. Біз Әзірбайжанның шабуылын айыптаймыз. Біз Армения азаматтары үшін дұға етеміз. өз мәлімдемелерін қосқан qomnews кіріс реакциялар бойынша бөлісуді алып тастады және бұл аудармада қате болды деп мәлімдеді. Реакциялар көбейгеннен кейін аталған жаңалықтар сайты өзінің Twitter-дегі аккаунтын жауып тастады.

(Milli Düşünce / Dilanur Polat ve Shakhsanam Niyazkhajiyeva)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.