İran’da protestolar: Benzin zammı sonrası gösteriler yayılıyor, protestocular birçok yolu trafiğe kapattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran'da benzin fiyatlarına beklenmedik şekilde en az yüzde 50 zam yapılması ve daha ucuz fiyata benzin satışına kota konması sonrası dün başlayan protesto gösterileri bugün ülke çapında yayılarak sürüyor.

Trafikte sürücüler zamları kontak kapatarak protesto ediyor. Göstericiler ülke çapında birçok yolu araçlarıyla trafiğe kapattı.

BBC'nin haberine göre, Başkent Tahran dışında Kirmanşah, İsfahan, Tebriz, Şiraz, Kerec, Yezd, Buşehr ve Sari kentlerinde protesto gösterileri düzenleniyor.

Göstericilerin birçok kentte araçları yakarak barikat kurdukları ve polisle çatıştıkları bildiriliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda, başkent Tahran'da barışçıl göstericilerin İmam Ali Otoyolu'nda trafiği durdurduğu ve sloganlar atarak polisten kendilerine destek vermelerini istedikleri görülüyor. Tahran'da göstericiler, "Hakkımızı alırız, zilleti kabul etmeyiz" şeklinde sloganlar attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.