İran’da 50 milyon kişi taramadan geçirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Alirıza Reisi İran genelinde 50 milyonu aşkın kişinin korona ile ilgili taramadan geçirildiğini söyledi.

İRNA Resmi Haber Ajansının yayınldığı bilgilere göre Reisi yaptığı açıklamada, taramanın İran genelinde 23 bin özel tim tarafından devam ettiğini ve şu ana kadar 50 milyonu aşkın kişinin taramadan geçirildiğini belirtti.

Halkın telefon ve internet üzerinde taramaya katılabileceklerini ifade eden Reisi, başlayan Sosyal Mesafe Projesini ile ve halkın bu projeye tam uyması sayesinde Covid 19’a karşı büyük üstünlük sağlanacağını söyledi.

Halktan evde kalmasını isteyen Reisi, tavsiyelere riayet edilmesinin hastalığın bulaşma zinciri kıracağını söyledi.

İran Sağlık Bakanlığı Bilgilendirme Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, bugüne kadar İran'da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 2077’ye yükseldiğini, bu hastalığa yakalananların sayısının 27 bin 17 kişiye yükseldiğini, 9625 kişinin ise iyileştiğini bildirdi.

Dünden bu yana 2206 kişide daha korona virüsünün tespit edildiğine dikkati çeken Cihanpur, hastalardan 143’ünün yaşamını yitirdiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
İran Virüs TaramaTahran
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.