İran, Rusya'ya yüzlerce balistik füze gönderdi!

Reuters, İran'ın Rusya'ya çok sayıda karadan karaya balistik füze sağladığını bildirdi.

Reuters muhabiri Parisa Hafezi'nin 22 Şubat 2024 tarihinde yaptığı özel haberine göre, İran'ın Rusya'ya çok sayıda güçlü karadan karaya balistik füze sağladığı ve ABD'nin yaptırım uyguladığı iki ülke arasındaki askeri işbirliğin giderek daha da derinleştirdiği bildirildi.

İRAN RUSYA'YA 300 İLE 700 KM ARASINDAKİ MESAFEDEKİ HEDEFLERİ VURABİLEK FÜZE SATIYOR

Muhabir Hafezi'ye konuşan 3 İranlı kaynak, İran'ın tedarik ettiği yaklaşık 400 füzenin Zolfaghar gibi kısa menzilli balistik silahlar olan Fateh-110 ailesinden birçoğunu içerdiğini söyledi. Uzmanlar, karayolunda taşınabilen bu füzenin 300 ile 700 km arasındaki mesafedeki hedefleri vurabildiğini bildiriyor.

SEVKİYAT OCAK AYI BAŞINDA BAŞLADI

İran Savunma Bakanlığı ve İran'ın balistik füze programını denetleyen elit bir güç olan Devrim Muhafızlarının konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındığı belirtilen haberde, Rusya Savunma Bakanlığının da yorum talebine hemen yanıt vermediği bildirildi. Hafezi'ye bilgi veren İranlı kaynaklardan biri, sevkiyatların geçen yılın sonlarında İranlı ile Rus askeri ve güvenlik yetkilileri arasında Tahran ve Moskova'da ayrı ayrı yapılan toplantılarda anlaşmaya varılmasının ardından Ocak ayı başında başladığını aktardı.

"İSTEDİĞİMİZ ÜLKEYE SİLAH İHRAÇ ETME İZNİMİZ VAR"

Öte yanan Hafezi haberinde diğer kaynaklar gibi bilgilerin hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen İranlı bir askeri yetkilinin, en az dört füze sevkiyatı yapıldığını ve ilerleyen haftalarda daha fazla sevkiyatın yapılacağını bildirdi. Ayrıca bir başka üst düzey İranlı yetkili ise, füzelerin bir kısmının Hazar Denizi üzerinden gemiyle Rusya'ya gönderildiğini, diğerlerinin ise uçakla taşındığını söyledi ve "Daha fazla sevkiyat olacak. Bunu saklamaya gerek yok. İstediğimiz ülkeye silah ihraç etme iznimiz var" ifadelerini kullandı. Ayrıca konuya aşina olan dördüncü bir kaynak ise Rusya'nın yakın zamanda İran'dan çok sayıda füze aldığını doğruladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.