İngiltere, Fransa ve Almanya, korona ile mücadele için İran’a yardım malzemesi gönderdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Üç ülke tarafından yapılan açıklamada, korona hastalığından doayı hayatlarını kaybedennlerinn ailelerine başsağlığı dilenilerek, gönderilen teçhizatların yanında 5 milyon Avro yardımın da Uluslararası Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası ajanslar vvvasıtası ile İran’ gönderileceği ifae edilddi.

IRNA İran Resmi Haber Ajansı'nın paylaşımına göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Alirıza Reisi, bugüne kadar İran'da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısını 66'ya yükseldiğini, bu hastalığa yakalananların sayısının ise 1501'a çıktığını bildirdi.

Dünden bu yana 523 kişide daha korona virüsünün tespit edildiğine dikakti çeken Reisi, bunlardan 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Reisi korona virüsüne yakalanan en son 523 kişiden 225'inin Tahran, 62'sinin Kum, 53'ünün Gilan, 23'ünün İsfahan, 18'er kişinin Merkezi ve Kazvin, 6 vakanın Rezevi Horasan, 8 kişinin Fars, birer kişinin Kirmanşah, Sistan ve Beluçistan ile Yezd, 12'şer vakanın Mazenderan Huzistan, 10'unun Elburz, 7 kişinin Hürmüzgan, 4 kişinin Batı Azerbaycan, ikişer kişinin İlam ve Kirman ve 3 vakanın Güney Horasan'da bu hastalığa yakalandıklarını belirtti.

Yeni vakalardan 12 kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Sağlık Bakan Yardımcısı, İran'da korona virüsüne bulaşan kişi sayısının 1501 olduğunu ve bunlardan şu ana kadar 66 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 291 kişinin iyileştiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre bugüne kadar dünya genelinde korona virüsüne yakalanan 80 binden fazla kişiden 3 bininin hayatını kaybettiğini açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.