İngiltere'den ilginç destek:  Zelenskıy, Winston Churchill Liderlik Ödülü’ne layık görüldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birleşik Krallık, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e Winston Churchill Liderlik Ödülü’nü takdim etti. Ödül törenine çevrimiçi bağlanan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus saldırıları altındaki Ukrayna halkının büyük bir direniş gösterdiğini belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşik Krallık’tan Winston Churchill Liderlik Ödülü verildi. Ödül törenine çevrim içi bağlanan Cumhurbaşkanı Zelenskıy’e ödül, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson tarafından takdim edildi. Ukrayna halkının savaşta çok büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Zelenskıy, “Ukrayna halkının tamamı, bizi 20. yüzyılın en kötü gerçeğine geri göndermeye çalışan tiranlığın saldırısına karşı özgürlüklerini savunmak için ayağa kalkmasaydı imkansız olurdu” dedi.

Ödülü Zelenskıy’e takdim eden Johnson, “O büyük kriz anında, kendi yolunda Churchill’in 1940’taki meydan okuması kadar şiddetli bir liderlik sınavıyla karşı karşıya kaldınız.” dedi

Rusya’nın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik saldırılarını başlatmasının ardından pek çok dünya ülkesi Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve Ukrayna halkının mücadelesini takdir ediyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.