IMF, Ukrayna'ya 900 milyon dolar ödeme yapacak

IMF, 15.6 milyar dolarlık kredi programı kapsamında Ukrayna'ya 900 milyon dolarlık ödemenin yapılmasına onay verdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Kurulu, 11 Aralık 2023 tarihinde Ukrayna'nın yaklaşık 900 milyon ABD dolar almasına olanak sağlayacak olan Genişletilmiş Fon Kolaylığının ikinci incelemesini onayladı. IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva dün düzenlenen basın toplantısında, "Son haftalarda Ukrayna ekonomi ekibiyle çok yakın çalıştık ve bugün programımızın ikinci incelemesini tamamladık" dedi.

IMF, ÜÇÜNCÜ İNCELEMENİN HAZIRLANMASI İÇİN ÇALIŞACAK

IMF Alternatif İcra Direktörü Vladıslav Raşkovan, "Şimdi bahardaki üçüncü incelemeye hazırlanmak için çalışacağız. Bizi izlemeye devam edin; bu hafta bizim ve geleceğimiz için çok önemli" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA EKONOMİSİ, SAVAŞIN YÜKSEK MALİYETİNE RAĞMEN DİRENMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile IMF Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yazılı açıklama yaptı. Görüşmede, savaşın yüksek maaliyetine rağmen Ukrayna halkının dayanıklılığına işaret eden Georgieva, Ukrayna ekonomisinin güçlü bir performans sergilediğini ve ülke ekonomisinin büyümesinin bu yıl en az yüzde 4.5'e ulaşmasının beklendiğini, enflasyonun ise kasımda yıllık yüzde 5.1'e gerilemeye devam ettiğini aktardı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.