Hollanda polisinden skandal ifade: 16 yaşındaki Türk kızın ölümü için "Bir Türk daha azaldı" dediler!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hollanda polisi 16 yaşındaki Türk kızın ölümü üzerinden nefret suçu işleyerek bir skandala imza attı. Hollanda polisinin, 16 yaşındaki Türk asıllı bir kızın ölümüyle ilgili “Bir Türk daha azaldı” ifadesini kullandığı tespit edildi.

Hollanda polisinin, sosyal medya gruplarında yaptıkları yazışmalarda, 16 yaşındaki Türk asıllı bir kızın ölümüyle ilgili “Bir Türk daha azaldı” ifadesini kullandığı tespit edildi. Hollanda medyasına göre, Rotterdam teşkilatına bağlı polisler hakkında WhatsApp gruplarında “ırkçı konuşmalar” yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Soruşturma kapsamında polislerin, ülkedeki azınlıklara, göçmenlere ve Afrikalılara yönelik ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullandıkları belirlendi. Polislerden birinin, Rotterdam Designcollege’de eğitim görürken 16 Aralık 2018’de okuldan dönerken eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen Hümeyra E. için “Bir Türk daha azaldı.” ifadesini kullandığı belirtildi. Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke, polislerin kınandığını ve haklarında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Hümeyra E, rahatsız edildiği için polise şikayette bulunmuş ancak şikayetleri dikkate alınmamıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.