Hollanda'da hızla artan koronavirüs vakaları nedeniyle askerler göreve çağrıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hollanda'da hızla artan koronavirüs vakaları ve enfeksiyon kapan çok sayıda sağlık personelinin iş yapamaz hale gelmesi nedeniyle askeriyeden yardım istendi.

Hollanda Savunma Bakanlığı, hastaneler ile yaşlı ve engelli bakımevlerine personel desteği konusunda, sağlık bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını açıkladı.

Hollanda ordusu, hafta içinde, çok sayıda yaşlının salgın nedeniyle hayatını kaybettiği Ede kentindeki bir huzurevine bakım desteği sağlamıştı.

İngiltere'de ortaya çıkan, mutasyona uğramış yeni koronavirüs varyantının görüldüğü ülkelerden biri olan Hollanda'da, uygulanan katı önlemelere rağmen vaka artışları devam ediyor.

Özellikle ülkenin doğu ve kuzeyindeki bölgelerde, çok sayıda hastane ve bakım merkezi, hasta yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle zor durumda.

Yusuf Özkan / BBC - Lahey

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.