Futbolun efsanevi ismi Pele'den Putin'e savaşı durdurma çağrısı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

“Siyah İnci”, “Futbolun Kralı”, “Kral Pele” gibi lakaplar takılan efsane futbolcu Pele, Ukrayna’ya karşı aylardır savaş yürüten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e savaşı durdurma çağrısında bulundu.

Futbolun efsane ismi, “Siyah İnci”, “Futbolun Kralı”, “Kral Pele” olarak da tanınan Pele, Ukrayna’ya karşı açtığı savaşı üç aydır sürdüren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e barış çağrısında bulundu.

Brezilyalı futbol efsanesi Pele, 1 Haziran 2022’de 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finali çerçevesinde düzenlenen Ukrayna-İskoçya’nın karşılaşmasındanönce Putin’e sosyal medya üzerinden bir açık mektup gönderdi. Sosyal medya hesabından Portekizce ve İngilizce olarak yaptığı paylaşımda, Putin’e çağrıda bulunduğu mektubun görsellerini paylaşan Pele, “Urayna bugün, en azından 90 dakikalığına kendisini derinden sarsmaya devam eden trajediyi unutmaya çalışıyor. Bugünkü maçı fırsat olarak kullanıp bir talepte bulunuyorum. İstilayı durdurun. Süren bu şiddetin kesinlikle hiçbir gerekçesi yok” diye kayadetti.

RUSYA, UKRAYNA’YA SAVAŞ BAŞLATTI

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta üçüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Yalnızca Buça kentinde 410 sivil sokaklarda Rus işgal güçleri tarafından katledilmiş halde bulundu.

İrpin, Mariupol gibi işgalci Rusya’nın ağır katliamlara imza attığı şehirlerden bilgiler toplanmaya devam ediyor. Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti. Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor.

Rus ordusu savaşın 3’üncü ayında Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
RusyaPutinUkraynaPeleSavaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.