Ersin Tatar: "Hükümeti kurma görevini Başbakan Faiz Sucuoğlu'na vereceğim"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 7 Şubat'ta yeni hükümeti kurma görevini Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu'na vereceğini söyledi. Tatar, "Temennimiz, Türkiye'nin bakışı da odur, istikrarlı bir hükümet kurulmasıdır" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yapan Tatar, erken genel seçimin sonuçlarını da değerlendirdi.

"Temennimiz istikrarlı bir hükümet"

TRT'de yer alan habere göre Tatar, 7 Şubat'ta yeni hükümeti kurma görevini Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu'na vereceğini söyledi. "Temennimiz, Türkiye'nin bakışı da odur, istikrarlı bir hükümet kurulmasıdır" dedi.

Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ankara'daki görüşmesine de değindi, Türkiye ile iş birliğinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Tatar, Kıbrıs meselesi, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, Rum yönetiminin terör örgütü PKK/PYD’ye temsilcilik açma izni vermesi gibi konuları da görüştüklerini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.