Ermenistan'ın Saldırıları New York'ta Protesto Edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı işgali ve Azerbaycan’ın Gence kentine düzenlediği saldırılar, ABD’nin New York şehrinde protesto edildi.

Ermenistan’ın işgalci ve saldırgan eylemlerine, dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Ermenistan, Azerbaycan’ın bağımsızlık günü olan 18 Ekim’de New York’ta protesto edilirken, Azerbaycan halkına ve ordusuna da destek gösterileri düzenlendi.

AZERBAYCAN’A DESTEK ERMENİSTAN’A PROTESTO GÖSTERİSİ

Ermenistan’ın Gence kentine düzenlediği saldırılar New York’ta Manhattan Adası’ndaki Birleşmiş Milletler (Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinin önünde toplanan çevre eyaletlerden gelen yüzlerce Türkiye ve Azerbaycan vatandaşı tarafından protesto edildi.

“KARABAĞ, AZERBAYCAN’DIR”

Kalabalık grup attığı “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Karabağ Azerbaycan’dır”, “Ermenistan terörünü durdurun” şeklindeki sloganlarıyla Azerbaycan ordusuna ve halkına desteğini vurgulayadı.

İŞGALCİ VE SALDIRGAN ERMENİSTAN’A KINAMA

Protesto gösterisinde sivil halkı hedef alarak savaş suçu işleyen Ermenistan’ın işgalci ve saldırgan tutumu, Türkçe ve İngilizce basın açıklamalarıyla kınandı. Gösteride ABD ve Azerbaycan milli marşları okunurken Gence şehrine saldırı görüntülerinin yer aldığı ilan kamyonları da BM Genel Merkezi etrafında turladı.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.