Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan istifa etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün istifa ettiğini duyurdu. Paşinyan, daha önce nisan ayında istifa edeceğini açıklamıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün istifa ettiğini açıkladı. Daha önce, mart ayında Ermenistan’ın Armavir bölgesini ziyaret eden Paşinyan, buradaki ziyareti esnasında Ermenistan’da haziranda erken parlamento seçimlerinin yapılması için nisan ayında istifa edeceğini duyurmuştu.

Paşinyan, Azerbaycan karşısında aldığı ağır mağlubiyetin ardından siyasi krizlerle çalkalanan ülkesindeki Haziran ayında yapılacak erken parlamento seçimi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Nisan’da istifa edeceğim. Ancak bunu iktidardan gitmek için değil, erken seçimin yapılması için yapacağım.” diye konuşmuştu.

Paşinyan, ayrıca istifasından sonra da 20 Haziran’da yapılacak erken parlamento seçimine kadar geçici olarak Başbakanlık görevini yürüteceğini ifade etmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.