Dünyada yeni yıl coşkusu: Hangi ülkeler 2022'ye girdi?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünyada yeni yıl coşkusu başladı ve birçok ülke 2022 yılına merhaba dedi. Pasifik’teki ada ülkeleri Samoa, Kiribati 2022’ye girdi. Yeni Zelanda, Fiji ve Avustralya da 2022’ye ilk giren ülkeler arasında yer aldı.

2021 yılı birçok doğal felaket, siyasi karışıklık ve koronavirüs salgının gölgesinde geride kalırken 2022 için geri sayım başladı. Dünyada yeni yıl coşkusu sürerken 2022’ye ilk olarak Büyük Okyanus’taki ada ülkeleri Samoa ve Kiribati girdi. Yeni Zelanda da 2022’ye önce giren ülkelerden oldu. Yeni Zelanda, 2022 yılına Türkiye saatiyle 14.00’te merhaba dedi. Yeni Zelanda’nın ardından Avustralya da yeni yıla giren ülkelerin başında yer aldı.



Avusturalya 2022’ye Türkiye saatiyle 16’da girdi. Ülkenin en büyük kenti Sidney, geleneksel 12 dakikalık havai fişekli kutlamalara sahne oldu.

Orta Güney Pasifik’te bulunan takımadalarından Samoa Adaları, 2011’de de bulunduğu zaman dilimini değiştirerek, dünyada yeni yıla ilk giren ülkelerden olmuştu.

QHA

Anahtar Kelimeler:
Yeni YılCoşku2022 Giriş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.