DSÖ haftalık corona virüs verilerini paylaştı: Türkiye azalan trend listesinde yer aldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya Sağlık Örgütü, haftalık olarak açıkladığı yeni grafik kapsamında Türkiye’yi corona virüs ile ilgili vaka ve can kaybı trendinde ‘azalan’ listesine aldı. 14 gün içerisinde vaka sayısının yüzde 61,6 azaldığı açıklanan grafikte Türkiye, Avrupa'daki 61 ülke ve bölgenin yer aldığı listede 6’ncı sırada yer alırken Malta dışındaki bütün AB üyesi ülkeleri geride bıraktı.

Avrupa kıtasında seyahat kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılırken kıtadaki birçok ülkede vaka ve can kaybı sayısı her geçen gün azalıyor.

Geçtiğimiz hafta yaklaşık 520 bin yeni corona virüs vakasının görüldüğü Avrupa Kıtası ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü haftalık raporunu yayınladı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DÜŞÜŞ YÜZDE 28

Ntv'nin Worldmeter verilerinden aktardığı bilgilere göre ortalama olarak Avrupa kıtasında vaka sayuıları yüzde 21 düşerken Türkiye’de vaka sayıları geçtiğimiz hafta yüzde 28 düşerek ortalamanın yüzde 33 üzerinde yer aldı.

Dünya Sağlık Örgütü de vaka sayılarını ve eğilimleri inceleyerek derlediği raporunda, Türkiye’yi Covid-19 ile ilgili ‘azalan trend’ listesine aldı.

61 ülke ve bölgenin derlendiği grafikte Türkiye son 14 gün içerisinde vaka sayısındaki yüzde 61,6’lık düşüşle kendi nüfusuna yakın bütün ülkeleri geride bıraktı.

27 AB ÜLKESİNİN 26'SINI GEÇTİ

27 AB ülkesi içerisinde sadece Malta’nın gerisinde kalan Türkiye’de geçtiğimiz hafta boyunca 100 bin kişide görülen vaka sayısı 93,2 oldu.

Turizm sezonunun başladığı şu günlerde ülkelerin tek tek seyahat izni verdikleri yerleri açıklamasıyla corona virüs verileri değer kazanırken, İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeye dahil etmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.