Dağıstanlı hak savunucusu Dagir Hasavov, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’da Müslümanları savunmasıyla tanınan Dağıstanlı avukat, insan hakları aktivisti Dagir Hasavov 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hasavov, 2019 yılında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Rus mahkemesinde 8 Nisan’da görülen davada, Hasavov hakkında “tehdit, rüşvet ve yalancı şahitlik” gibi iddialarla 6 yıl hapis cezası verildi.

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan’da Kumuk Türkü insan hakları savunucusu Dagir Hasavov, 8 Nisan’daki duruşmada 6 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Moskova’da görülen duruşma sırasında konuşan Hasavov, Müslümanlara yönelik baskılara karşı mücadele ettiğinden dolayı cezalandırıldığını kaydetti.

“BURADA ADALET YOK”

İnsan hakları savunucusu Hasavov, “Müslümanların haklarını savunuyorum. Beni bunun için sorguluyorlar. Bu yolda bedel ödemeye hazırım. Burada adaleti konuşmamıza gerek yok. Çünkü burada adalet yok.” ifadelerini kullandı.

The Russian Federation: the ICJ calls for an end to intimidation and  prosecution of lawyers | International Commission of Jurists

Kumuk Türkü avukat Dagir Hasavov

Dağıstanlı avukat Dagir Hasavov, 17 Eylül 2019’da Moskova’da Rus polisleri tarafından gözaltına alındı. Rus mahkemesi Hasavov’un 18 Kasım’a kadar gözaltında kalması kararı verdi. Kumuk Türkü avukat, Rusya’da Müslümanların ibadet ve ifade özgürlüğü için mücadele ediyordu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.