DAEŞ'ten Şampiyonlar Ligi'nin oynanacağı stadyumlara saldırı tehdidi: Hepsini öldürün! 

Terör örgütü DAEŞ, Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerine ev sahipliği yapacak 4 stadyum için tehdit mesajı yayınladı. DAEŞ'in mesajında Parc des Princes, Santiago Bernabeu, Metropolitan ve Emirates Stadyumları yer aldı. Bu stadyumları tehdit eden ve "Hepsini öldür" yazan bir posterin görseli de paylaşıldı. Dünya panik halinde DEAŞ hangi stadyumlara saldırı planlıyor? Memleket Meselesi programında uzman isimleri konuyu değerlendirdiler.

Terör örgütü DAEŞ, Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerine ev sahipliği yapacak 4 stadyum için "Hepsini öldür" yazan bir posterin görselini paylaştılar. Dünya panik halinde bu tehditlerin arkasında Ukrayna- Rusya savaşından sonra AB ülkeleri tarafından kendisine daha çok ihtiyaç duyulmasını isteyen ABD mi var yoksa İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamın üzerine örtmek adına tekrardan İslami terör ifadesini dünyaya yaymak mı?

A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında uzman isimler açıklamalarda bulundu. İşte o programdan satır başlıkları;

Ferhat Murat:

BAKIŞLARI İSLAM VE TERÖRÜN ÜZERİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR

"DEAŞ uzun zamandır saldırıları ile gündeme gelmiyordu fakat Moskova saldırısı Türkiye'de seçim öncesi İstiklal 'de gerçekleşen saldırı. Terörün amacı topluma korku ve panik enjekte etmektir. Şimdi baktığımız zaman dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi milyarlarca kişinin izlediği bir organizasyon bu. Bununla ilgili bir terör saldırısının piyasaya sürülmesinde ki asıl amacı DEAŞ üzerinden İslam ve terör algısını tekrardan oluşturmak. Çünkü Gazze'de Müslümanlar ölüyor katlediliyor, Müslümanları katleden bir İsrail var ve bunun üzerinden bakışları tekrar İslam ve terörün üzerine çekmeyi planlıyorlar."

Güngör Yavuzaslan:

"DEAŞ küresel çaplı bir terör örgütü. Özellikle Avrupa'da uyuyan hücre olarak tanımladığımız belirli zamanlarda kendi terör sistemlerini harekete geçirebiliyor. Bugün stadyumu ve futbol karşı tehdit gelmesine birçok açıdan bakabiliriz. Uluslararası istihbarat örgütüne açık bir örgüt olması o istihbarat örgütlerinin ülkelerinin çıkarlarından tutun da Ukrayna savaşında Avrupa'da oluşan yeni güvenlik mimarisine kadar tanımlanabilir."

"Avrupa'da bir terör saldırısı başlasa bu kimin işine yarar buna bakmak lazım. Tabii ki ABD'nin işine yarar. Ukrayna savaşından sonra güvenlik açısından ABD'ye yanaşmak zorunda kalırlar. DEAŞ son dönemlerde kendini göstermeye çalışıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.