Çin ve Tayvan sorununa karışan Elon Musk'a Tayvan'dan tersleme;  "Özgürlüğümüz satılık değil" 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği bir röportajla Çin ve Tayvan arasındaki siyasi gerilime dahil oldu. Elon Musk, 'Tayvan Çin'e bağlı özel idari bölge olsun' derken, Tayvan'dan yanıt gecikmedi. Tayvanlılar, Musk'a "Özgürlüğümüz satılık değil" cevabı verdi

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği bir röportajla Çin ve Tayvan arasındaki siyasi gerilime dahil oldu. Elon Musk, 'Tayvan Çin'e bağlı özel idari bölge olsun' derken, Tayvan'dan yanıt gecikmedi. TayvanlılarMusk'a "Özgürlüğümüz satılık değil" cevabı verdi.

"ÇİN'E BAĞLANSIN"

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Musk, röportajda Tayvan’ın Çin’e bağlı bir “özel idari bölge” olmasını önerdi. Çin’in Washington Büyükelçisi, Musk’a bu önerisi için teşekkür ederken, Tayvanlı mevkidaşı “özgürlüklerinin satılık olmadığını” söyledi.

"ÇİN'İN İÇ MESELESİ"

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan da, Musk'ın Tayvan ile ilgili önerilerine tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao NingTayvan meselesinin Çin'in "iç meselesi" olduğunu, Pekin'in "tek ülke, iki sistem" formülüne dayalı olarak ülkenin yeniden "barışçıl birleşme" politikası izleyeceğini söyledi.

RUSYA-UKRAYNA ÖNERİSİ DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Turktime'in BBC'den aktardığı habere göre, Elon Musk geçen hafta da Twitter üzerinden yaptığı Rusya’yla Ukrayna arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik önerilerini oya sunduğu anketiyle tepki çekmişti. Musk’ın önerileri arasında Ukrayna’nın Rusya’ya toprak vermesi de vardı. Musk’ın Tayvan’la ilgili yorumlarıysa, Tesla’nın Çin’de aylık satış rekoru kırdığı bir döneme rastladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.