Camala, Ukrayna'ya destek vermek için Almanya'nın Eurovision 2022 ulusal elemelerinde sahne aldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaştan sonra çocukları ile birlikte Kıyiv’i terk etmek zorunda kalan Kırım Tatar şarkıcı Camala, Ukrayna ordusuna destek vermek için Eurovision 2022 Almanya ulusal elemelerinde sahne aldı.

2016 yılında 63. Eurovision Şarkı Yarışması birincisi, Kırım Tatar şarkıcı Camala, Almanya’nın 2022 Eurovision Şarkı Yarışması ulusal elemelerinde sahne aldı. Ulusal elemeleri sırasında Ukrayna için bağış toplama kampanyası başlatıldı. Elemelerin devam ettiği yaklaşık 3 saat içinde izleyiciler 3,3 miyon euro bağışladı.

Almanya ulusal elemelerinde sahna alan Camala, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımını konu alan “1944” şarkısını icra etti. 

CAMALA’DAN ALMANYA’DA UKRAYNA’YA DESTEK KONSERİ

Sahneden izleyicilere konuşan Camala, “Tüm dünyanın Ukrayna vatandaşlarının seslerini duymasını ve ne kadar acı hissettiğimizi görmesini istiyorum.” dedi.

Şarkıya sahneye Ukrayna bayrağıyla çıktı. Jüri ve izleyiciler sahneye çıkan Camalayı ayakta alkışladı. İzleyicilerin çoğu ellerinde Ukrayna bayraklarını tutuyordu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.